Omdat geen enkel oog hetzelfde is

Brillenglazen
Het uitzoeken van een bril is pas begonnen met het montuur maar heb je misschien al nagedacht over welke glazen er in je bril moeten?

Blue filter

Met of zonder blue filter (wat is dat?!), multifocaal of varifocaal (betekent allebei het zelfde), met of zonder cilinder (75% van de brildragers heeft een cilinder nodig). Allemaal termen die je misschien niets zeggen maar wel voorbij komen als we het gaan hebben over aan welke eisen het kijken moet voldoen.

“wist je dat een blue light filter ook steeds meer geadviseerd wordt aan kinderen die veel gamen?”

Enkelvoudig

veraf of dichtbij
Voor elke kleuter tot je veertigste: bijna iedereen in deze categorie loopt met een enkelvoudige bril. Met of zonder cilinder, met of zonder prisma, het principe is dat je aan één sterkte voldoende hebt om scherp te kunnen zien.

Tot je 40e lukt alles vaak nog prima met die ene bril maar opeens merk je ’s avonds dat de lettertjes te klein zijn of dat je steevast hoofdpijn hebt aan het einde van de dag….. = tijd voor een goed advies.

Multifocaal

Als je al brildragend bent zijn deze glazen de volgende stap, zeg maar next level brillenglazen. Want nu je 45 bent merk je dat veraf en dichtbij niet meer zo makkelijk af te wisselen zijn. Een oplossing hiervoor is het dragen van een multifocaal brillenglas. Hierin worden alle sterkte gezet die jij nodig hebt om van oneindig ver tot 40 cm voor het oog scherp te kunnen zien. Vandaar de naam: multi = meer. Iedereen die ouder is dan 40 wordt dan ook getest op het veraf en nabij kijken.

"kom je voor vergoeding in aanmerking dan regelen wij dit voor je, lekker makkelijk toch?”

Office glazen

Als je vele uren achter een beeldscherm doorbrengt is het verstandig om hiervoor een aparte bril te laten aanmeten. In deze glazen kunnen we rekening houden met je verschillende werkafstanden. Sommige mensen werken in een kantoortuin en vragen om meer ruimte in een glas terwijl de ander misschien thuis aan het werk is in zijn of haar werkkamer. Elke ruimte vraagt om een ander type glas. Hierover kunnen we je uitgebreid adviseren. Denk ook aan het aanbrengen van een blue light filter, deze filtert het storende licht in beeldschermen waardoor het kijken prettiger en rustiger wordt. Zo ga je na een hele dag werken iets beter uitgerust naar huis, dat scheelt weer aan het einde van je dag.

Zonnebril glazen

Of je nu glazen op sterkte in je Serengeti of Ray Ban zonnebril wilt, er kan tegenwoordig een heleboel. Veel van de zonnebrillen in onze collectie kunnen desgewenst op sterkte uitgevoerd worden, vaak met behoud van de kleur die in de het originele glas zit.

Ook kunnen we rekening houden met de sport die je beoefent. Op de golfbaan heb je bijvoorbeeld baat bij andere filters dan op het water. Wil je hierover meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak om je te laten informeren

Openingstijden

 • Maandag:

  13:00 - 17.30 uur

 • Dinsdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Woensdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Donderdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Vrijdag:

  9.30 - 21 :00 uur

 • Zaterdag:

  9.30 - 17.30 uur

Contact

 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Smidsweg 7, 3295 BT 's-Gravendeel

Copyright © 2021 Brillen Atelier.
Weten hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens? Lees hier onze Privacyverklaring en Algemene voorwaarden